+32(0)479/617552 GRATIS VERZENDING IN BENELUX VANAF €100,00

Met een stoma op reis

Met een stoma op reis

Met een stoma op reis? Dat kan!

Een stoma hoeft u er niet van te weerhouden om op reis te gaan. Het kan echter even duren voordat u gewend bent aan uw stoma en klaar bent om op reis te gaan. Begin met korte uitstapjes en bekijk hoe het gaat. Of u nu met de auto, boot, trein of vliegtuig reist, een goede voorbereiding is erg belangrijk.

Neem een klein, handig tasje mee en zorg ervoor dat u voldoende opvangzakjes en andere benodigdheden bij heeft. Een stoma hoeft u er niet van te weerhouden om op reis te gaan. Het kan echter even duren voordat u gewend bent aan uw stoma en klaar bent om op reis te gaan.

Begin met korte uitstapjes en bekijk hoe het gaat.

Met een stoma op het vliegtuig

Als u gaat vliegen, neem dan genoeg opvangzakjes mee voor tijdens de vlucht, uw vakantie en nog wat extra zakjes voor noodgevallen. Verdeel ze over verschillende koffers, voor het geval dat uw bagage zoek raakt of uw vlucht vertraagd is.

Denk eraan dat u geen schaar mee mag nemen in de handbagage, dus knip al uw zakjes voor uw vertrek in het juiste formaat. U hoeft zich geen zorgen te maken dat zakjes opbollen vanwege de cabinedruk. Stomazakjes zijn uitvoerig getest en zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen drukveranderingen.

Reizen naar het buitenland

Controleer uw reisverzekering voordat u naar het buitenland gaat om te zien hoe uw aandoening en omstandigheden tijdens uw reis gedekt zijn. In warmere landen kunt u meer zweten dan normaal. Daarom zult u uw opvangzakjes waarschijnlijk vaker moeten verwisselen. Zorg er altijd voor dat uw huid volledig droog is voordat u een nieuw opvangzakje aanbrengt, zodat het goed en stevig vastzit. Gebruik, indien nodig, een haardroger om het gebied rond de stoma droog te maken – maar pas op dat hij niet te heet staat.

Wanneer je veel zweet en snel last hebt van irritatie onder het stomazakje raden we je aan om een Bellawear-hoesje uit Bamboe te dragen. Ook kunt u een groter risico lopen op diarree of uitdroging. Drink veel water, en neem uit voorzorg geneesmiddelen tegen diarree mee. Als u eenmaal op vakantie bent, denk er dan aan dat u alles kunt doen wat u vroeger ook deed. Ontspan en geniet ervan!

Tips voor vakantie:

▪️ Bewaar uw stomazakjes op een koele plek

▪️ Ledig of sluit alle gebruikte zakjes af, en gooi ze weg bij uw normale vuilnis. Als u het vervelend vindt om uw zakjes op uw hotelkamer achter te laten, gebruik dan een openbare vuilnisbak.

▪️ Probeer voordat u op vakantie gaat uit te zoeken waar u professionele gezondheidszorg kunt krijgen op uw plaats van bestemming, uit voorzorg.

▪️ Neem stomazakjes/stomaplaten mee uit verschillende dozen. Indien er een slecht lot bijzit heb je altijd goed materiaal bij.

▪️ Vergeet uw Bellawear badmode niet om zorgeloos te gaan zwemmen.

▪️ Vraag hier gratis de TravelCard van Coloplast aan!


Effectuez une recherche