+32(0)479/617552 GRATIS VERZENDING IN BENELUX VANAF €100,00

Hoe kan ik mijn stoma verbergen?

Hoe kan ik mijn stoma verbergen?

Hoe kan ik mijn stoma verbergen?

Nee hoor, je hoeft niet meteen heel je garderobe te vervangen na de aanleg van je stoma. Met het juiste ondergoed en deze stijltips, kan je alles dragen! Klaar om je goed én comfortabel te voelen? Doe het met deze tips, mét leuke foto's van andere stomadragers.

1. Kies voor het juiste steunondergoed

Bij een stoma is het juiste steunondergoed een must. Niet alleen omdat het preventief werkt om een stomabreuk te voorkomen (of bij een bestaande breuk te ondersteunen), maar het zorgt er ook voor dat je stomazakje minder zichtbaar is onder je kledij! Door de steun blijft het zakje mooi tegen je lichaam zitten. Je stoelgang/urine wordt gelijkmatig verdeeld, waardoor er geen ‘bobbel’ ontstaat onderaan in je zakje. Er bestaan twee soorten steunondergoed: level 1 en level 2. Level 1 ondergoed werkt al verhullend, maar wil je een aansluitende jurk, hemd of topje dragen? Dan kies je best voor level 2 ondergoed.

 

2. Laat patronen je een handje helpen

Een mooie print slaan wij nooit af! Maar wist je dat een blouse met patronen je stoma ook kan verhullen? Door de patronen vallen onregelmatigheden op je buik minder snel op, handig toch! Let wel op: sommige patronen zoals lijnen of bollen kunnen nét wel onregelmatigheden accentueren.

 

3. Ga voor plooien

Ook plooitjes zorgen ervoor dat onregelmatigheden in de buikzone minder opvallen. Dit zie je vaker terug in badmode. Kijk maar eens naar onze tankini’s, die hebben zowel plooitjes als patronen! Een ideale combinatie om je zelfzeker te voelen wanneer je gaat zwemmen.

4. Vul je blouse in je broek in

Nog een leuke tip, zeker voor vrouwen. Draag je blouse vooraan een stukje in je broek of volledig zoals op onderstaande foto. Dat zorgt ervoor dat je blouse net iets meer gaat ‘opbollen’ op de plaats waar je stoma zit, handig want zo zie je er niets van!

 

5. Draag je hemd open

Het is erg hip om je hemd open te dragen, bijvoorbeeld over een t-shirt. Voor mannen is dit een ideale manier om hun stoma te verhullen. Zo zit je hemd lekker los en bedekt het je stoma met gemak.

 

6. Accessoires zijn de ideale afleider

Draag bij gelegenheid eens een leuke sjaal, riem of een schoudertas (deze bestaan ook voor mannen), als je deze op de juiste hoogte draagt komt hij net ter hoogte van je stoma. Niemand die opmerkt dat je een accessoire gebruikt om je stoma te verbergen. Je kan een accessoire ook gebruiken om de aandacht weg te trekken zoals een leuke hoed of opvallende zonnebril. Niemand die ergens anders oog voor heeft! ;)

Benieuwd welk steunondergoed of badmode jouw stoma helpt verhullen? Wij kiezen steeds voor comfortabele merken waar je jezelf zelfzeker in voelt. Neem zeker een kijkje op onze website! www.bellawear.be